donderdag 4 december 2008

hoe ga je om met lastige kinderen?



Stel je hebt op stage een kind dat niet wil luisteren?


En dat niet 1 keer maar eigenlijk nooit.


Het slaat andere kinderen en trekt zich niks aan van jou straffen?


Je hebt er al met je stagebegeleider over gehad


Hoe reageer je nu tegen zo'n kind?





Hoe kun je het positieve blijven zien?

Ik ben wel benieuwd hoe jullie hier over denken, en hoe jij met zo'n kind omgaan?

Alvast bedankt

3 opmerkingen:

Noëmie zei

Ik zou het kindje apart neerzetten. Op een stoel zetten en met de rug naar de groep. Dit hielp bij mij op mijn stage altijd goed. Dan gewoon meegaan met waar je mee bezig was met de groep en naar ong 5 minuten met het kindje gaan praten om te vragen 'of het kindje snapt wat hij verkeerd heeft gedaan/of hij weet wat hij niet mag doen'.
En natuurlijk zeggen tegen de ouders of hij dit vaker thuis heeft en hoe zijn ouders hiermee omgaan.

Daniëlle zei

Ik zou het kindje op de gang zitten, en af toe kijken wat hij aan het doen is. Hij moet tenslotte wel luisteren. Ook aan hem vragen waarom hij kinderen pest en waarom hij niet naar je luisterd? Ik zou hem ook zijn de excuses aan laten bieden aan de kinderen die hij geplaagd heeft. Als hij dat heeft gedaan hem weer in de groep mee laten spelen. Als hij weer niet luisterd en kinderen pest, zet je hem weer op de gang net zolang tot hij het doorheeft dat het niet gewoon is wat hij doet.

Verder zou ik heel normaal doen tegen het kind, en gewoon lekker met hem spelen en andere dingen doen, zoals je altijd deed.
Hopelijk heb ik een beetje uitgelegd wat ik zou doen!
Succes!

Cynthia zei

Hey Ruth
Ik zou net als Noemie het kindje apart zetten op een stoel met de rug naar de groep toe. Daarna zou ik met het kindje even apart gaan praten en vragen waarom hij niet wil luisteren. Ik zou wel normaal blijven doen tegen het kindje en zou met het kindje alleen een activiteit samen doen. En ik zou ook de ouders inlichten en vragen aan de ouders of die dat ook thuis doet.

vlinder

vlinder